Utolsó módosítás: 2019.04.18. 15:28
FAIRTOOL
TÜV
Utolsó darabok! Egyenes lameller, INOX, 41% kedvezménnyel!

Visszáru kezelési szabályzat

Tisztelt Partnerünk!

 

A 2017. június 15-i levelünket a Fairtool- felé  visszaküldött árukkal kapcsolatos ügykezelés szabályozásáról az alábbiak szerint erősítjük meg, illetve pontosítjuk:

 

Visszaküldött áruk átvétele csak előzetes megegyezés alapján lehetséges. A visszaküldött árut a Fairtool Kft. által rendszeresített áru visszaszállítási bizonylattal kell ellátni.
Ezt a dokumentumot a megrendelést eredetileg rögzítő ügyintézőnél lehet igényelni. Előzetes egyeztetés és megfelelő dokumentáció nélkül érkező árut visszaküldjük, ennek minden költsége a feladót terheli.

 

Bármiféle visszafogadásra kerülő áru esetében alapfeltétel a tiszta, használatlan, gyári állapotú áru, mely minden kompromisszum nélkül újként, újból kereskedelmi forgalomba hozható! A visszavételre az értékesítéstől számított 2 hónapon belül kerülhet sor.

 

Az áru jellegétől függően további speciális kritériumok is lehetnek. Például lapkák esetében a dobozt lezáró szalag megsértése, a doboz vagy címke összefirkálása már kizáró ok a visszavételre! Vegyi, munkavédelmi termékeknél a szavatossági idő lejárta,. Stb.

 1. Fairtool Kft a raktárról értékesített és a vevő által – a fenti kritériumok figyelembe vételével – visszaszállított árut a kiszámlázott összegen jóváírja, a felmerülő költségek figyelembe vételével, és levonásával: 
  • Bolti vásárlás /személyes visszahozatal esetén a kiszámlázott összeg 100%-n történik a jóváírás.
  • A futárral a vásárló költségére történt kiszállítás (az átutalásos számlában szerepel az összeg) és személyes visszahozatal esetén a futárköltség nem kerül jóváírásra
  • A futárral a vevő költségére történt kiszállítás (az átutalásos számlában szerepel az összeg) és a Fairtool költségére történő visszaszállítás esetén a futárköltség nem kerül jóváírásra, és az adott áru visszaszállításának aktuális költségével – min. 1500Ft -al – csökkentett összeg kerül jóváírásra
  • A futárral a Fairtool költségére (ingyenes szállítás) történt kiszállítás és személyes visszahozatal esetén az adott áru egyszeri szállítási csomagolás költsége – min. 1500Ft - kerül a jóváírandó összegből levonásra
  • A futárral a Fairtool költségére történő kiszállítás és a Fairtool költségére történő visszaszállítás esetén az adott áru oda-vissza-szállítási csomagolás költsége - min 3000 Ft - kerül a jóváírandó összegből levonásra
 2. Azon a Fairtool által egyébként raktáron tartott termékek - amelyek a normál 1/2 éves értékesítést meghaladó mennyiségben kerültek beszerzésre és értékesítésre a megrendelőnek, előzetes ármegállapodás megléte esetén kerülhetnek visszavételre és jóváírásra.
 3. A vevő egyedi igényére behozott, de a Fairtool beszállítóinál standard termékek általában 20% levonással kerülhetnek jóváírásra, feltéve, ha a Fairtool beszállítója nem köt ki ennél nagyobb összeget az áru visszavételére, vagy nem jelentkezik egyéb járulékos költség. (szállítás, csomagolás, biztosítás, minőség ellenőrzés stb). A belföldi logisztikai költségek az a. pont szerint ebben az esetben is érvényesítésre kerülnek!
 4. Egyedi igényre gyártott szerszámokat a Fairtool Kft nem vesz vissza és nem ír jóvá!

 

Budapest, 2018. június 25.

 

Fekete Zsuzsa
ügyvezető

1101. Budapest, Kőbányai út 47/b. Tel.: (36-1) 260-8025 Fax: (36-1) 261-9561 E-mail: fairtool@fairtool.hu
© 2009 Fairtool Kft. - Minden jog fenntartva! - design: ALTAIR.hu Legújabb híreinkről RSS csatornánkon keresztül is értesülhet